29. detsember 2016

Jaanuarikuu ajakirjas Tiiu: Kortsud nähtamatuks!

Värskes jaanuarikuu Tiiu ilulisas Siluett artikkel lehekülgedel 10-13: Kortsud nähtamatuks!

Aja jooksul tekivad kortsud ja kurrukesed. Küll tahaks neid meigiga nähtamatuks muuta! Kui see tavapäraste vahenditega ei õnnestu, tuleb appi võtta korrektorid, mis peidavad osavalt ka sügavamaid vagusid. Kuidas aga leida poetoodete seast just see õige?


Tekst: Piia Eller
Fotod: Marko Mumm ja Istockphoto


Kortsukeste peitmise kosmeetikat leiab nii topsikeses kui pliiatsina, seda on poes nii tahkemal kui vedelamal kujul.

Kõige tähtsam on, et korrigeeriv toode peaks olema vähemalt üks-kaks tooni näonahast heledam, sest vaid siis tekib illusioon väiksemast kortsust. Siin ei tohi eksida, sest tumedam toon võimendab kortsu ja teeb selle hoopis sügavamaks. Mõni valgustpeegeldav korrigeeriv pliiats sädeleb ― ka selliseid peaks vältima. 

Vagude peitmiseks tuleb kortsu põhi katta korrigeeriva tootega ja siis see hoolikalt hajutada. Korrektorit parajal hulgal ja õigesti peale kandes muudetakse kortsu tume põhi heledamaks, tõstes seda optiliselt ülespoole. Niimoodi tekibki mulje, et kortsud on muutunud väiksemaks või sootuks kadunud.

Kõige parem on korrektori tooni valida loomulikus ehk päevavalguses, selleks tuleb vajadusel kas või korraks poest välja minna. Alati võib ka müüjatelt abi küsida.
  
Tiiu valis välja kaubanduses müüdavaist jumestusvahendeist mõne, millega kortsukesi olematuks teha. Tiiu lemmikuks osutus Yves Saint Laurent'i Touche Eclat.
 

Tooteid kommenteerib jumestaja Annika Auulik. 

Jumestajalt ajalkirja lugejatele ka väike nipp: Te ei pea endale tingimata korrektorit soetama, sest sügavaid kortse saab peita ka nahatooni silmapliiatsiga! Kõige parem on elevandiluukarva beež, roosaka varjundiga pliiats või pulk, mis on teie nahatoonist pisut heledam. Kandke värv pliiatsiga otse kortsupõhjale ja hajutage sõrme või pintsliga. Et tulemus jääks loomulik, lisage vajadusel õhuke kiht nahatooni jumestuskreemi.



Vaata ka teisi artikleid: