29. oktoober 2016

Novembrikuu ajakirjas Tiiu: Nägu reedab tervise valupunkte


Värskes novembrikuu Tiiu rubriigis Tervisetark artikkel lehekülgedel 62-63: nägu reedab tervise valupunkte

Öeldakse, et silmad on hinge peegliks. Aga mida saab teada inimese näost? Hiina meditsiinis osatakse inimese terviseseisundit ja erinevaid probleeme tuvastada ka inimese nägu vaadates. Mida võib näost välja lugeda ja kuidas sellist diagnostikat täpsemalt tehakse, räägib Hiina meditsiini põhjalikult tundev doktor Rene Bürkland. 



Tiiu esikaas

Tekst: Piia Eller
Fotod: Istockphoto ja ERR

  • Hiinast pärit ravimeetodiga ravitakse doktor Bürkland’i sõnul paljusid väga erinevaid haigusi. Hiina ravimeetodiga on ta ise tegelenud juba 22 aastat.
  • Üks seanss võib kesta umbes 30-45 minutit, vajadusel ka kauem.
  • Näolt saab lugeda infot kogu keha ja siseelundite kohta. Terviseseisundi tuvastamiseks vaatab ta ka jumet ja nahka. Kindlasti vaadatakse inimest tervikuna. "Ainult nägu vaadates ei saa lõppdiagnoosi panemiseks piisavalt infot", räägib ta.
  • Konsultatsioonile tulnud inimesega arst kõigepealt vestleb ja tuvastab inimese üldseisundi, arvestades isiksuse tüüpi ja hetkeseisunditTuvastatakse, kas inimene on rahulik ja aeglasem ehk yin-tüüpi või pigem kiire ja elav ehk yang-tüüpi. On ta väsinud või energiline, mis seisus on tema nahk, nägu ja teised kehaosad, arst kuulab ka ära mida inimene ise oma seisundi kohta räägib - nii tekib tervikpilt.
  • „Ja see, millega tegeleme, on kompleksne ravi ehk inimene peab peale haiguste diagnoosimist hakkama ise enda heaks nii mõndagi tegema - toitumist jälgima, võimlema ja sõltuvalt terviseseisundist võib olla vaja käia teraapias mitu seanssi“, räägib Rene Bürkland.
  • Tervisealkeemia asutuses kasutatakse ka Taanis nõelravi arsti John Boeli väljatöötatud Acunova (akupunktuuri või akupressuuri meetodi), mida nimetatakse ka maailma parimaks ilma kõrvatoimeteta valuvaigistiks. Acunova järgi algatab keha teatud punktide mõjutamine pulga, pliiatsi, tiku või nõelaga kehas enesetervendamise protsessi. Acunovat on väga edukalt kasutatud nii valuraviks kui ka erinevate nägemishäirete parandamiseks.
  • Iga inimene, kes on terviseprobleemidega kimpus, peaks välja selgitama miks ta sellisesse seisu on jõudnud. „Tuleb aru saada millises seisus täpsemalt olete - kas tegemist on kurnatuse või mõne tõsisema terviseprobleemiga? Ehk kas see on ajutine seis ning inimest saab aidata kui tervist turgutada ja elujõudu näiteks ravimtaimede abil tugevdada. Või tuleb inimesel põhjalikult muuta oma eluviise ja harjumusi“, räägib Rene Bürkland.
  • Enamlevinud põhjusteks miks haigused tekivad, on toitumine ja emotsioonid. Kui toitumist on enamasti lihtsam muuta, siis emotsioone muuta on kindlasti keerukam.
  • Midagi saab olukorra kergendamiseks ja enda jaoks alati teha. "Näiteks pidevast stressi tekitavatest olukordadest ka kasvõi mõneks ajaks eemalduda või kui see ei ole võimalik, siis muuta oma suhtumist toimuvasse. Nii saame ennast juba ka ise aidata ja muutes eluviise muudame ka haiguse põhjuseid, et oma tervist korda saada ja et ka edaspidi terveks jääda“, õpetab ta.